Човек не може да е безразличен към канелата. Или безкрайно я обожаваш

...
Човек не може да е безразличен към канелата. Или безкрайно я обожаваш
Коментари Харесай

Тя е екзотична, вълшебна подправка, помага на организма с доказаните си свойства

Човек не може да е безразличен към канелата. Или безпределно я обожаваш и си подготвен да я слагаш даже в месните ястия (става доста екзотично) или въобще не искаш да я поглеждаш, тъй като ти припомня за ужасния сутляш в детската градина.

Истината е, че тя не само фалшификация за мляко с ориз и капучино, а потребно за здравето растение. Малко известни са нейните лечебни свойства, които могат да ни оказват помощ в неподозирани моменти.

От простуда, през паразитни инфекции и даже като средство за намаление на кръвната захар, канелата е вълшебната фалшификация, която може да избави деня ви. 

Канелата несъмнено е една от най-полезните подправки, които можем да използваме всекидневно. Сред едно от най-ценните свойства на канелата е способността й да подкрепя процеса на отслабване, написа Edna.bg. Вижте 11 метода за приложимост на канелата при намаляване:

1. Най-лесният начин за намаляване с канела е да добавите от нея към утринната каша или кафе.

2. В кафето можете да добавите пръчица канела (1/4 чаена лъжичка) и 1/4 чаена лъжичка какао на прахуляк, тъй че тялото ви да се разсъни по-бързо и да стартира метаболитните процеси. Освен това канелата би трябвало да се добави най-после, 10 минути преди приложимост, в леко охладена вода.

3. Добавете към чая с мед. За да извършите това, разбъркайте една част канела на прахуляк, две елементи естествен мед, налейте чаша чай (вряща вода). След като добавите чая, можете да го пиете.

4. Залейте една чаена лъжичка канела с една чаша вряща вода, оставете на топло за 30 минути. След изстудяване прибавете 2 чаени лъжички мед и оставете в ледник за една нощ. Консумирайте, без да загрявате, заран преди закуска, половината от порцията, а вечер - останалата половина. Комбинацията от мед и канела помага за унищожаване на отрови и паразити, унищожава бактерии и гъбички.

5. Залейте пръчица канела с 0. 5 л вряла вода (чай), оставете за 10 минути. След това прибавете лента портокалова кора към горещата вода, оставете да заври. Запарва се към 3 минути. Пийте незабавно. Чаят има загряващо и тонизиращо деяние.

6. Добавете четвърт комат лимон, джинджифил, мед и канела към зеления или черния чай. Чаят предизвиква имунитета и подпомага загубата на тегло.

7. Зелен или черен чай с джинджифил и канела (без захар или мед) облекчава подуването, отстранява токсините и паразитите, прочиства черния дроб и жлъчния мехур, има слабително деяние.

8. Направете си потребен коктейл, като към чаша нискомаслено кисело мляко добавите по 1/4 супена лъжица канела и джинджифил и наложително прибавете щипка червен пипер. Можете да намалите дозата на пипера, тъй че напитката да не е толкоз пикантна, само че всички съставки би трябвало да участват. Всичко се разбърква усърдно. Пие се на празен корем. Този коктейл ще ви помогне да се отървете от насъбраните мазнини в най-кратки периоди.

9. Ако сте превъзмогнали глада или просто желаете нещо сладко, използвайте примес от канела и мед, с цел да си извършите сандвичи с пълнозърнест самун. Такъв нискокалоричен и апетитен сурогат ще ускори загубата на тегло.

10. Маслото от канела може да се употребява в ароматерапията – капнете 3-4 капки в аромалпа. Помага за повишението на настроението, успокояването на мозъка, изпълването на тялото с топлота.

11. Канелата за отслабване може да се употребява и в композиция с плодове като ябълки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР